chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Promotiefilm over inzet diaspora

Diaspora kan op een unieke manier bijdragen aan de ontwikkeling van hun land van herkomst, door kennisoverdracht en ondernemerschap. Deze promotievideo laat zien wat onze ervaringen zijn met diaspora experts via onze CD4D- en ED4D-projecten.

 Met onze projecten ondersteunen we in een aantal landen de ontwikkeling van geselecteerde sectoren. We doen dit door diaspora-experts die in Nederland en andere EU-lidstaten wonen en werken in te zetten om hun kennis en expertise te delen.

Om te bepalen waar de meeste behoefte aan is, werken onze kantoren in de doellanden nauw samen met de overheidspartners. Onze inzet richt zich vooral op sectoren als landbouw, gezondheidszorg, onderwijs en de private sector. Binnen deze sectoren selecteren we gastinstellingen waar onze diaspora-experts mee gaan samenwerken zoasl sectorgerichte ministeries, ziekenhuizen, academische instellingen en lokale overheden.

Naast kennisoverdracht ondersteunen we diaspora met een ondernemende geest die een bedrijf willen starten of die willen uitbreiden in hun land van herkomst. We bieden hen training op maat, coaching in Nederland om hun ondernemersvaardigheden aan te scherpen en hun bedrijfsplannen te concretiseren. Uiteindelijk vindt een definitieve selectie plaats van twintig deelnemers die in 2020 kunnen deelnemen aan een verkenningsmissie naar Ghana of Ethiopië.

De diaspora-experts en hun motivatie staan centraal in deze film. Wereldwijd zijn diaspora bepalend bij het leggen van verbindingen tussen samenlevingen en bij het introduceren van nieuwe kennis en het bevorderen van de handel in hun land van herkomst.

 

Ga naar de CD4D en ED4D website