ED4D: Entrepreneurship by Diaspora for Development

Contact
Dorien Deketele (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Implementatieperiode: November 2018- October 2020

Het ED4D project is erop gericht om de Ghanese en Ethiopische diaspora in Nederland, of Nederlandse ondernemers in samenwerking met de diaspora, aan te moedigen om zich als ondernemers in te zetten voor de ontwikkeling van de private sector in Ghana en Ethiopië. Het project wordt uitgevoerd door IOM in samenwerking met PUM (Netherlands senior experts). Door dit project willen wij samen met PUM de uitdagingen aanpakken waarmee diaspora te maken krijgen bij het opzetten van een bedrijf. Samen treden we op als facilitator en coördinator voor geselecteerde ondernemers en begeleiden we hen met het opzetten of uitbreiden van een bedrijf in hun land van herkomst.

Zo ontvangen geïnteresseerde ondernemers informatie over investeringsmogelijkheden en -procedures in Ghana en Ethiopië. Geselecteerde ondernemers met veelbelovende zakelijke ideeën krijgen training en coaching aangeboden. Zij worden in de gelegenheid gesteld om een missie naar Ghana en Ethiopië te ondernemen. IOM biedt hen eveneens begeleiding op het gebied van mogelijke financieringsmechanismen.
Ga voor meer informatie naar de CD4D website.

 

Ms Andy Wehkamp (PUM) en Mr Antonio Polosa (IOM) ondertekenen de overeenkomst