Migratie en ontwikkeling

Doe iets terug

Lees op deze pagina hoe je als diaspora-lid kunt bijdragen aan de ontwikkeling van je land van herkomst.

Hier vind je informatie over onze migratie- en ontwikkelingsprojecten: Connecting Diaspora for Development (CD4D), Entrepreneurship by Diaspora for Development (ED4D), Work In Progress! en Mapping Diaspora.

Bel IOM op 070 3181500

Migratie en ontwikkeling

De unit Migratie & Ontwikkeling richt zich op de inzet van diaspora: kennisoverdracht, de ontwikkeling van de private sector door middel van ondernemerschap en het creëren van werkgelegenheid.

Met ons wereldwijde migratie- en ontwikkelingsprogramma willen we het inzicht vergroten van de relatie tussen internationale migratie en ontwikkeling. Ons doel is om migratie in te zetten ten voordele van beide samenlevingen en om zo bij te dragen aan duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding.

Om dit te realiseren voeren wij in Nederland projecten uit met betrekking tot diaspora-mapping, diaspora-betrokkenheid bij het land van oorsprong door middel van kennisoverdracht en ondernemerschap en projecten op het gebied van het vergroten van werkgelegenheid voor jongeren.

Op dit moment implementeren we vier migratie- en ontwikkelingsprojecten: Connecting Diaspora for Development (CD4D), Entrepreneurship by Diaspora for Development (ED4D), Work in Progress! (WiP!) en Mapping Diaspora.

Ontdek meer over Migratie en ontwikkeling