Migratie en ontwikkeling

Doe iets terug

Lees op deze pagina hoe je als diaspora-lid kunt bijdragen aan de ontwikkeling van je land van herkomst.

Hier vind je informatie over onze migratie- en ontwikkelingsprojecten: Connecting Diaspora for Development 2 (CD4D2) en Entrepreneurship by Diaspora for Development (ED4D).

Bel IOM op 070 3181500

Migratie en ontwikkeling

De migratie- en ontwikkelingsprojecten richten zich op de inzet van diaspora en circulaire migratie: kennisoverdracht en de ontwikkeling van het bedrijfsleven door middel van diaspora ondernemerschap.
Met ons wereldwijde migratie- en ontwikkelingsprogramma willen we het inzicht vergroten van de relatie tussen internationale migratie en ontwikkeling. Ons doel is om migratie in te zetten ten voordele van het land van herkomst en het ontvangende land, om zo bij te dragen aan duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding.

Om dit te realiseren voeren wij projecten uit waarin de diaspora wordt betrokken in het bijdragen aan de ontwikkeling van het land van herkomst door middel van kennisoverdracht en ondernemerschap.

Op dit moment implementeren we Connecting Diaspora for Development fase 2 (CD4D2). Entrepreneurship by Diaspora for Development (ED4D) hebben we met success in 2020 afgerond.

Contactpersonen

 

Ontdek meer over Migratie en ontwikkeling