chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Vrijwillige terugkeer

IOM ondersteunt migranten die vrijwillig terugkeren naar het land van herkomst of doormigreren naar een derde land waar permanent verblijf is gewaarborgd (hervestiging).

Bel ons tijdens kantooruren (09:00-17:00) via WhatsApp.
WhatsApp Logo +31 6 82091550 (ma, di, wo, do) of

WhatsApp Logo+31 6 82091228 (ma, di, do, vrij)

Bel ons om een afspraak in uw regio te maken.

Terugkeerondersteuning naar Oekraïne is momenteel niet mogelijk.

Migratie en ontwikkeling

Maak je deel uit van een diasporagemeenschap en wil je iets terug doen voor je land van oorsprong?
Wij bieden mogelijkheden om je kennis en expertise in te zetten.

Hier vind je informatie over Connecting Diaspora for Development, fase 2 (CD4D2). 

Gezinshereniging

IOM ondersteunt migranten die zich willen herenigen met familieleden. Bekijk onze website of neem contact met ons op om te zien of wij u kunnen helpen.

Arbeidsmobiliteit, sociale inclusie en hervestiging

We voeren projecten uit die migranten helpen hun plek te vinden in de samenleving. Daarnaast helpen we onze partners (overheden, werkgevers, etc.) om de positieve bijdragen van migranten aan de maatschappij op waarde te schatten en te optimaliseren. Uitgangspunt van onze projecten is het bevorderen van gelijke kansen voor migranten en van sociale cohesie.

Wij faciliteren arbeidsmigratie door het matchen van talent buiten Europa met de vraag van Nederlands werkgevers. Arbeidsmobiliteit is een internationaal fenomeen: meer dan tweederde van het wereldwijde aantal migranten is arbeidsmigrant. Arbeidsmobiliteit heeft, mits goed gemanaged, veel voordelen voor migranten, voor landen van herkomst en voor de Europese economieën.

Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

Oekraïnse vluchtelingen in Nederland die willen terugkeren naar Oekraïne kunnen hierbij op dit moment niet geholpen worden door IOM.
Voor terugkeerondersteuning naar Oekraïne kunt u contact opnemen met de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) via info@dtv.minvenj.nl.

Oekraïnse vluchtelingen in Nederland die willen doormigreren naar een ander land buiten de EU, waar de toegang en langdurig verblijf is gewaarborgd, kunnen hierbij ondersteund worden door IOM.
U kunt hiervoor contact met ons opnemen via 088-7464466 of 070-3181500.

Vluchtelingen uit Oekraïne met een niet-Oekraïense nationaliteit (zgn. derdelanders) die vanuit Nederland willen terugkeren naar hun land van herkomst, kunnen hierbij ondersteund worden door IOM. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via 088-7464466 of 070-3181500.


hug 2 oekraine hulp


 IOM in Nederland helpt

met ordelijk en humaan migratie­management, ter bevordering van de internationale samenwerking op gebied van migratie,  door zoeken naar praktische oplossingen voor migratieproblemen en door humanitaire hulp te verlenen aan migranten in nood, inclusief vluchtelingen en binnen­landse ontheemden. 

 

Neem contact op met IOM Spreekuurlocaties Zoeken op de website Vergrootglas