chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Diaspora in Nederland betrekken bij ontwikkeling Irak

Leden van de Iraakse diaspora in Nederland kunnen via hun expertise, kennis en ondernemerschap bijdragen aan de ontwikkeling van Irak. IOM’s project Connecting Diaspora for Development (CD4D) voor Irak bestaat uit twee onderdelen:

  1. KENNISOVERDRACHT
    Via IOM kunnen experts uit de diasporagemeenschap via tijdelijke uitzendingen hun kennis en expertise inzetten voor de ontwikkeling van instellingen in een aantal sectoren. CD4D is vraaggestuurd, wat betekent dat de instellingen zelf bepalen aan welke capaciteitsopbouw zij behoefte hebben.
  2. ONDERNEMERSCHAP
    IOM stelt diaspora-ondernemers in staat een bedrijf in Irak te starten of uit te breiden. Misschien heeft u een initiatief waarmee u kunt bijdragen aan de ontwikkeling van uw land van herkomst. Geselecteerde kandidaten kunnen deelnemen aan een ‘go-and-see’ missie in Irak om het bedrijfsklimaat te onderzoeken en om te bepalen of hun bedrijfsidee levensvatbaar is.

Wilt u meer weten over procedure, dan kunt u contact opnemen met de heer Zia Gulam, IOM Nederland, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; tel .: +31 610 549 961

 

CD4D logo web