chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Start nieuw project Connecting Diaspora for Development (CD4D2)

In het najaar van 2019 zijn we gestart met de tweede fase van het programma Connecting Diaspora for Development (CD4D). CD4D2 stelt diaspora-experts in Nederland in staat om hun kennis en expertise in te zetten voor de ontwikkeling van hun land van herkomst.

Met ons project stimuleren we diaspora om zich actief in te zetten voor de ontwikkeling van bepaalde sectoren in vier focuslanden: Afghanistan, Irak, Nigeria en Somalië.

Veel experts uit de diaspora voelen zich sterk betrokken bij het land waar ze wonen en werken, maar ook bij het land waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Met hun expertise, culturele affiniteit en sterke betrokkenheid kunnen ze een belangrijke rol vervullen in crisissituaties, als ondernemers in het bedrijfsleven en op het gebied van innovaties, als internationale experts, maar bijvoorbeeld ook als partner die ingezet kan worden voor economische ontwikkeling.

Het CD4D2 project past uitstekend in ons wereldwijde werk met betrekking tot het optimaliseren van de positieve relatie tussen migratie en ontwikkeling. We hebben 15 jaar ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van initiatieven die diaspora verbinden met hun land van herkomst.

Neem voor meer informatie over CD4D2 contact op met:

Zia Gulam : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. or Sanne van 't Hullenaar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Linkedinlogo voor website randloos

 

CD4D logo web

Download de CD4D2 informatiefolder