chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Work In Progress! (WiP)

23 5717a19160 dp logo work in progress

Implementatieperiode: januari 2019 – december 2019

IOM Nederland is partner in de Work in Progress! alliantie van Oxfam Novib, Venture Capital for Africa en Butterfly Works.

Het project richt zich op het aanpakken van de diepere oorzaken van irreguliere migratie door het creëren van jeugdwerkgelegenheid en kansen voor ondernemerschap in Egypte, Nigeria en Somalië. IOM Nederland is de Work in Progress! uitvoeringspartner in Somalië.

In het kader van dit project werken wij samen met de Skills Training Association SOSTA, een lokale organisatie in Somaliland die een jeugdwerkgelegenheidscentrum beheert in Borama, de hoofdstad van de regio Awdal. Het centrum biedt beroepsopleidingen aan, verzorgt trainingen op het gebied van 'soft skills' en organiseert evenementen voor jongeren, waaronder voorlichtingsbijeenkomsten over irreguliere migratie.

In het kader van dit project bieden wij onze donor- en projectpartners ook informatie aan over migratiedruk en -stromen in andere regio's in Afrika, waaronder de Sahellanden.

Ten slotte streven we naar synergie met onze projecten Migration for Development in Africa (MIDA) en Connecting Diaspora for Development (CD4D). Door middel van deze projecten kunnen we technische expertise aanbieden en bijdragen aan het verbeteren van de jeugdwerkgelegenheid in Somalië, zowel landelijk als op plaatselijk niveau.

Ga voor meer informatie naar Oxfam Novib.

 

 

 

The three fundamental pillars of Work in Progress!