chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

CD4D2 project start met uitzendingen naar Somaliland

In juni 2020 zijn elf diaspora experts uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk begonnen met hun opdrachten in vier geselecteerde instituten in Somaliland. De kandidaten bevonden zich al  in Somaliland, waardoor ze  aan hun feitelijke opdrachten kunnen beginnen.

Drie maanden lang delen ze hun kennis en expertise  op het gebied van infrastructuur, water, private sector ontwikkeling en justitie. Twee deelnemers namen eerder al deel aan CD4D1.

Vanwege de huidige reisbeperkingen ondersteunt IOM ook virtuele opdrachten. Zes kandidaten starten eind juli 2020 met hun virtuele uitzendingen. Vijf van hen  zijn toegewezen aan gastinstellingen in Somaliland; een deelnemer wordt geplaatst bij  een gastinstelling in Mogadishu, Somalië. Twee deelnemers hebben eerder al deelgenomen aan de eerste fase van CD4D. De diaspora experts  voeren  opdrachten uit op het gebied van  ontwikkeling van de private sector, justitie en infrastructuur. Zodra reizen weer is toegestaan zullen zij naar Somaliland en Somalië reizen om hun virtuele opdrachten in fysiek opzicht te vervolgen.

We hebben vacatures geplaatst waar veel kandidaten op hebben gesolliciteerd. Helaas is het  selectieproces vertraagd als gevolg van de coronacrisis. Desondanks  zijn we goed voorbereid op de uitvoering van het CD4D2-project in de komende twee jaar. 

Photo CD4D Assignment bericht Somaliland