chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

The Broker, Partos en IOM belichten impact diaspora

De komende weken geeft het online kennisplatform The Broker in acht artikelen aandacht aan de rol van diaspora binnen de ontwikkelingssamenwerking. De serie wordt afgesloten met een verdiepend artikel van Kiza Magendane en Yannicke Goris van The Broker. De artikelen worden bovendien gepubliceerd in een tijdschrift, dat beschikbaar zal zijn als download op de website van The Broker.

eva blue SfPOkp6 2eA unsplashDe artikelen zijn het resultaat van een samenwerking tussen IOM, The Broker en Partos.
De drie partijen willen laten zien hoe belangrijk de rol is van professionals en ondernemers uit de diaspora voor inclusieve en duurzame ontwikkeling van de landen van herkomst.

De artikelen sluiten aan op eerdere publicaties over dit onderwerp van The Broker en Partos.

Aanstaande donderdag verschijnt het eerste artikel waarin Dorien Deketele en Nina Staal van IOM Nederland hun ervaringen en successen delen van onze Migratie & Ontwikkelingsprogramma’s: CD4D – Connecting Diaspora for Development and ED4D – Entrepreneurship by Diaspora for Development.

Elke donderdag volgen nieuwe artikelen, gebaseerd op interviews met en bijdragen van externe experts, zoals academici van de Maastricht Graduate school of Governance en diaspora professionals en ondernemers waaronder Marina Diboma (Netherlands-Africa Business Council), Fridah Ntarangwi (Zidicircle) en Saskia Kloezeman (North-South Consulting).

Door de impact te laten zien van kennisoverdracht en ondernemersinitiatieven, benadrukken IOM, Partos en The Broker hoe belangrijk het is om diasporagemeenschappen te betrekken bij ontwikkelingsinitiatieven.

Lees meer op : A new journey with IOM the Netherlands | The Broker
Lees het eerste artikel hier: Diaspora Unlocked – Knowledge Transfers & Entrepreneurship
Lees het tweede artikel hier: Supporting Diaspora Entrepreneurs – Zidicircle
Lees het derde artikel hier: International Minds, Local Hearts
Lees het vierde artikel hier: Diaspora in business: Beyond Aid, Towards Partnerships
Lees het vijfde artikel hier: Diaspora and Knowledge Transfer – the Evidence
Lees het zesde artikel hier: Enabling Diaspora to Take the Lead – a Synthesis