chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Kick-off samenwerking KNCV Tuberculosefonds en Obafemi Awolowo University Teaching Hospital (OAUTH)

Met trots kondigt IOM Nederland de samenwerking aan tussen het Nederlandse KNCV Tuberculosefonds en de Obafemi Awolowo University Teaching Hospital (OAUTH) in Ile-Ife, Nigeria. De kick-off van de samenwerking vond plaats op 26 augustus 2021. Door op deze manier verbindingen tussen instellingen tot stand te brengen, bouwen we voort op de opdrachten van individuele diaspora experts in het kader van ons project Connecting Diaspora for Development (CD4D2). De samenwerking voegt een nieuwe dimensie toe aan institutionele verbinding en kennisuitwisseling.

De samenwerking duurt negen maanden en is gericht op kennisoverdracht tussen de beide instituten. KNCV gaat bij de gastinstelling in Nigeria werken aan capaciteitsopbouw in de tuberculosezorg.

Dr. Gidado, de directeur van KNCV, leidt de samenwerking. Het werkplan om de tuberculosezorg bij OAUTH te verbeteren is gebaseerd op prioriteiten van de gastinstelling. Enkele van de belangrijkste doelstellingen zijn het verbeteren van klinische behandeling van tuberculosepatiënten, het verbeteren van trainingen voor artsen van de verschillende afdelingen en het verbeteren van praktische vaardigheden in de tuberculosezorg.

Het verheugt ons dat we deze kennisoverdracht mede mogelijk hebben gemaakt en we kijken met belangstelling uit naar de resultaten van deze waardevolle samenwerking in de aankomende maanden.

Dr. Gidado, directeur KNCV