chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

Oekraïnse vluchtelingen in Nederland die willen terugkeren naar Oekraïne kunnen hierbij op dit moment niet geholpen worden door IOM.
Voor terugkeerondersteuning naar Oekraïne kunt u contact opnemen met de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Oekraïnse vluchtelingen in Nederland die willen doormigreren naar een ander land buiten de EU, waar de toegang en langdurig verblijf is gewaarborgd, kunnen hierbij ondersteund worden door IOM.
U kunt hiervoor contact met ons opnemen via 088-7464466 of 070-3181500.

Vluchtelingen uit Oekraïne met een niet-Oekraïense nationaliteit (zgn. derdelanders) die vanuit Nederland willen terugkeren naar hun land van herkomst, kunnen hierbij ondersteund worden door IOM. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via 088-7464466 of 070-3181500.


hug 2 oekraine hulp


 IOM in Nederland helpt

met ordelijk en humaan migratie­management, ter bevordering van de internationale samenwerking op gebied van migratie,  door zoeken naar praktische oplossingen voor migratieproblemen en door humanitaire hulp te verlenen aan migranten in nood, inclusief vluchtelingen en binnen­landse ontheemden.