chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Het voelt goed om anderen te motiveren

Als coach voor het project The Next Step van Manpower, ben ik geïnteresseerd in iemands vooropleiding, intenties, talenten en ambities voor een carrière in Nederland. Onderdeel van het proces is het waarderen van iemands vooropleiding, ook voor degenen die geen titels hebben. Ik ontmoet mijn kandidaten persoonlijk en samen stellen we een persoonlijk ontwikkelingsplan op om hun carrièrekansen en integratie ambities in kaart te brengen. Ik vul dit plan aan met begeleiding en coaching voor een periode van zes maanden, om er zeker van te zijn dat ze hun doelen bereiken.

" Het voelt goed om anderen te motiveren" 

Het voelt goed om anderen te helpen. Het zien van de waardering en de groei van mijn kandidaten tijdens het proces, is wat maakt dat ik doorga en wat me een goed gevoel geeft. Ik heb zelf een achtergrond als vluchteling uit Sierra Leone, ik weet hoe moeilijk het is om je plek te vinden in een nieuwe omgeving. Mijn achtergrond is internationaal communicatiemanagement, maar ik ben ook bezig met initiatieven om gemeenschappen te ontwikkelen, ik doe vrijwilligerswerk – ik probeer altijd betrokken te raken. Maar ik houd er ook van om anderen betrokken te laten zijn, het is mijn persoonlijke drive om anderen te empoweren. Soms hebben mensen gewoon begeleiding nodig, of een rolmodel, om een plek te vinden.

Sommige kandidaten weten al waar ze willen werken, en hebben vertrouwen in hun vaardigheden en scholing; maar net als ieder ander moet je altijd flexibel zijn, om te volharden en om te weten wat je nodig hebt als je wil slagen op de arbeidsmarkt. Ik werk met vluchtelingen om hen te helpen navigeren naar werk, maar uiteindelijk moeten de kandidaten zelf een baan weten te krijgen – zij zijn degenen die het sollicitatiegesprek moeten doen!

Voor Manpower denk ik dat het project een manier is om bij te dragen aan het ontwikkelen van mensen. Het is een interessant project om deel van uit te maken.