chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Succesvolle Afsluiting van 'Migratie Kleurt Je Leven' Campagne

Op 28 december werd IOM’s 'Migratie kleurt je leven' campagne officieel afgerond. De campagne, met de focus op de verrijkende invloed van migratie op het dagelijks leven en de specifieke nadruk op culinaire diversiteit, heeft indrukwekkende resultaten behaald.

Door het inzetten van advertenties op diverse mediaplatforms, het delen van campagneberichten en persoonlijke verhalen van chefs met een migratieachtergrond die in Nederland werken en wonen, heeft de campagne tien dagen lang het beweegbare midden op landelijk niveau geëngageerd.

2393 Moving the Middle posters 70x100cm Pasta V1De campagne liet bekende gerechten met een migratieachtergrond zien en toonde hoe deze er zonder migratie uit zouden hebben gezien.

De campagne wilde mensen laten nadenken over de positieve invloed van migratie op de samenleving, met als doel de onderlinge verbondenheid te bevorderen. Op de campagnewebsite was informatie beschikbaar over de reis van bekende gerechten zoals pasta, sushi en kebab naar Nederland. Ook deelden vijf chefs hun persoonlijke migratieverhalen. Bezoekers werden uitgenodigd om de 'Migratie kleurt je leven' quiz te beantwoorden en kans te maken op één van de prijzen. De winnaars ontvangen binnenkort hun prijs.

De campagne had een groot bereik van ruim 560.000 personen en bijna 1,1 miljoen weergaven van de campagneadvertenties. Met 7,262 klikken naar de website migratiekleurtjeleven.nl heeft de campagne aanzienlijk meer dan de verwachte belangstelling gegenereerd.

chefsDe respons op 'Migratie kleurt je leven' toont aan dat er een sterke interesse is voor de impact van migratie in Nederland. De campagne probeerde mensen te bereiken die onzekere of tegenstrijdige meningen hebben over migratie, het zogenoemde ‘beweegbare midden’ en kreeg ook aandacht van mensen aan beide kanten van het debat. Dit resulteerde in levendige discussies onder de meeste berichten op sociale media.

De campagnewebsite zal de komende tijd online blijven. Een verdere analyse van de campagne wordt opgenomen in het “Moving the Middle II Kennisdossier” dat in het voorjaar van 2024 gepubliceerd wordt en IOM zal met geïnteresseerden verder praten tijdens een live conferentie in april.

IOM bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van de 'Migratie kleurt je leven' campagne.

Voor meer informatie, persaanvragen of interviewverzoeken, neem contact op met:
Sandra Kluivers, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 SDG icon NL RGB 16

*’Migratie kleurt je leven’ is een onderdeel van het ‘Moving the Middle’ project van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), het migratieagentschap van de Verenigde Naties.
IOM Nederland helpt met ordelijk en humaan migratiemanagement, ter bevordering van de internationale samenwerking op gebied van migratie. Dit wordt gedaan door te zoeken naar praktische oplossingen voor migratievraagstukken en door humanitaire hulp te verlenen aan migranten in nood.
Het 'Moving the Middle' project draagt bij aan de doelstelling van het bevorderen van een open en op feiten gebaseerd publiek debat over migratie en het in lijn met SDG 16: het bevorderen van vreedzame en inclusieve samenlevingen voor iedereen.