chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Diaspora maken echt een verschil

IOM Nederland lanceert vandaag de landelijke mediacampagne 'Connecting Diaspora for Development' die aandacht vraagt voor de belangrijke rol die migranten spelen in de economische en sociale ontwikkeling van hun land van oorsprong.

In deze campagne werken we samen met tien ‘diaspora-ambassadeurs’; professionals met een migratieachtergrond. Allemaal zijn ze charismatisch en toegewijd en ze maken echt een verschil in hun land van herkomst door deel te nemen aan ons project Connecting Diaspora for Development (CD4D2).

Onze diaspora-ambassadeurs delen hun kennis en expertise in hun land van herkomst via korte opdrachten op verzoek van lokale organisaties en instellingen. Zo dragen ze bij aan de ontwikkeling van die organisaties in de landen van herkomst, wat ook hen persoonlijk veel voldoening geeft.

“Er zijn zoveel mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling in Somaliland, iedereen is nieuwsgierig en wil vooruit. We helpen Nederlanders die in Somaliland willen investeren, wonen of werken,” zegt financieel specialist Zuhur Mohamed Ismail, een van onze ambassadeurs.

Iedere maand vestigen we via een breed scala aan mediakanalen de aandacht op een van onze ambassadeurs; op hun prestaties, hun ambities en op hun betrokkenheid.

Wij geloven sterk in de kracht van diaspora. De verhalen van onze ambassadeurs laten zien op welke unieke en positieve manier diaspora kan bijdragen aan de samenleving. 

Maak kennis met onze diaspora ambassadeurs

CD4D Ambassadors