chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

IOM Nederland lanceert ‘Migratie kleurt je leven’ campagne

Migratie kleurt je leven
Den Haag, 18 december 2023
– Ter viering van de Internationale Dag van de Migrant, lanceert de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Nederland vandaag de campagne ‘Migratie kleurt je leven’.
Deze bijzondere campagne benadrukt de verrijkende invloed van migratie op ons dagelijks leven, met een focus op de culinaire bijdrages die door migranten naar Nederland zijn meegebracht.

We nodigen iedereen uit om na te denken over hoe onze wereld zou zijn zonder migratie. Met de nadruk op welbekende gerechten zoals pasta, sushi en kebab wil ‘Migratie kleurt je leven’ de diversiteit vieren die migratie met zich meebrengt. De campagne wil meer nuance brengen in het huidige debat over migratie in Nederland. Door middel van persoonlijke verhalen over gerechten die we allemaal kennen en waar velen van houden, hopen we de sociale verbondenheid en cohesie in Nederland te bevorderen.

Migratie is een fenomeen van alle tijden en wordt gedreven door verschillende motieven, zoals werk, studie, veiligheid, liefde of avontuur. Het draagt niet alleen bij tot meer culinaire diversiteit, maar ook aan mode, kunst, muziek, feesten, sporten, en nog veel meer.

Op de campagnewebsite van ‘Migratie kleurt je leven’ kun je de persoonlijke verhalen van chefs ontdekken die deze gerechten dagelijks bereiden en leren hoe deze creaties hun weg hebben gevonden naar Nederland. Daarnaast kun je door middel van een quiz je kennis over migratie en de geschiedenis van bepaalde gerechten testen - en kans maken op prijzen!

Hoe kun je deelnemen?

  • Help ons de boodschap te verspreiden door onze campagne-posts te delen op je eigen website, sociale mediakanalen en in nieuwsbrieven. Promotiemateriaal via een campagnepakket kan aangevraagd worden via de onderstaande contactpersonen.
  • Moedig medewerkers, klanten en gemeenschapsleden aan om hun persoonlijke migratieverhalen te delen via sociale media met de hashtag #MigratieKleurtJeLeven.
  • Ontdek de campagnewebsite en deel de verhalen achter de gerechten die nu deel uitmaken van ons dagelijks menu.
  • Doe de quiz over migratie op de campagnewebsite en maak kans op een van onze prijzen!

Voor verdere informatie over de website en Moving the Middle kun je contact opnemen met Sandra Kluivers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

website

*’Migratie kleurt je leven’ is een onderdeel van het ‘Moving the Middle’ project van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), het migratieagentschap van de Verenigde Naties.
IOM Nederland helpt met ordelijk en humaan migratiemanagement, ter bevordering van de internationale samenwerking op gebied van migratie. Dit wordt gedaan door te zoeken naar praktische oplossingen voor migratievraagstukken en door humanitaire hulp te verlenen aan migranten in nood.
Het 'Moving the Middle' project draagt bij aan de doelstelling van het bevorderen van een open en op feiten gebaseerd publiek debat over migratie en het in lijn met SDG 16: het bevorderen van vreedzame en inclusieve samenlevingen voor iedereen.