chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Antonio Polosa vertrekt als Chief of Mission van IOM in Nederland; Fabien Sambussy neemt het stokje over

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) kondigt het vertrek aan van de heer Antonio Polosa, hoofd van de missie in Nederland. Na een indrukwekkende carrière van 31 jaar bij IOM, waarvan zes jaar in Nederland, gaat de heer Polosa met pensioen.

De heer Polosa heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bevorderen van de missie van IOM, het aanpakken van kritieke migratiekwesties en het bevorderen van de relatie met lokale en internationale stakeholders. Zijn leiderschap en toewijding hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op de organisatie.

 IOM heeft Fabien Sambussy benoemd tot de nieuwe Chief of Mission in Nederland. De heer Sambussy brengt een schat aan ervaring mee, opgedaan in eerdere functies binnen IOM en andere verwante organisaties. Hij werd eerder uitgezonden naar Soedan, Zuid-Soedan, Haïti, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Irak en twee keer naar de Democratische Republiek Congo. Hij heeft eerder gewerkt voor verschillende internationale NGO's en met het Rode Kruis. In de loop van zijn carrière heeft de heer Sambussy uitgebreide ervaring opgedaan op het gebied van migratiebeheer, humanitaire hulp, stabilisatie, migratie en gezondheid, betrokkenheid van diaspora en bestrijding van mensenhandel. 

De heer Sambussy begint vandaag (1 oktober 2024) aan zijn functie in Nederland. De organisatie kijkt uit naar zijn leiderschap en de nieuwe inzichten die hij zal brengen om het belangrijke werk van IOM in Nederland voort te zetten.

 IOM spreekt haar grote dank uit aan de heer Polosa voor zijn uitstekende inzet en wenst hem een welverdiend pensioen toe. De organisatie verwelkomt de heer Sambussy van harte en kijkt uit naar een succesvolle en impactvolle periode onder zijn leiding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Barbara Salewski-Ratering
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
070-3181566

Chiefs of Mission IOM Sambussy PolosaDhr. Fabien Sambussy (r) en dhr. Antonio Polosa (l)