chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

MATCH: personeelswerving op afstand uit Nigeria en Senegal

“Goed ICT-personeel is moeilijk te vinden; en als je iemand vindt, dan zijn ze ook regelmatig snel weer weg. Mensen hebben zo weer een nieuwe aanbieding ”, zegt Guido Geerts, CEO van Delft Imaging Systems. Guido ondersteunt ons MATCH-project, dat Nederlandse bedrijven in alle sectoren ondersteunt die al jaren moeite hebben met het vinden van het juiste personeel.

De pandemie creëert uitdagingen maar biedt ook innovatiekansen voor het MATCH-projectteam. Met de huidige reisbeperkingen is de fysieke verhuizing van hogeropgeleide werknemers uit Senegal en Nigeria bijna onmogelijk. Daarom reageerden Nederlandse bedrijven zeer positief op ons aanbod om hen te ondersteunen met werken en bijscholing op afstand. 

Nu de wereld zich heeft aangepast aan thuiswerken en online vergaderen, wordt werken op afstand steeds aantrekkelijker voor Nederlandse bedrijven die willen beschikken over hogeropgeleid talent in Afrika om een sterkere concurentiepositie op te bouwen.

Een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in zaad- en landbouwtechnologie kon via eigen wervingskanalen moeilijk aan een geschikte medewerker komen. Via MATCH lukte het om uit een pool van duizenden goed opgeleide Nigerianen de ideale kandidaat te vinden.

“Dit is een win:win:win-situatie”, bevestigt Mia McKenzie, coordinator voor MATCH in Nederland: “Het bedrijf zocht een uitgesproken specifiek profiel en we zijn er in geslaagd iemand te vinden. De succesvolle kandidaat krijgt nu een training van zes maanden in Senegal, waarna hij terugkeert naar Nigeria om daar een basis te leggen voor het Nederlandse bedrijf. Via MATCH heeft het bedrijf toegang tot hogeropgeleide medewerkers. En individuele werkzoekenden hebben het vooruitzicht op een veelbelovend carrièrepad. Ook Nigeria profiteert straks van de competenties waarmee de kandidaat uit Senegal terugkeert. En dan heb ik het nog niet eens over nieuwe vacatures die ontstaan zodra dit Nederlandse bedrijf de activiteiten in Nigeria uitbreidt."

Doel van MATCH, het samenbrengen van Afrikaanse en Europese expertise, is interessant voor Nederlandse bedrijven die buiten Europa willen groeien. De periode van internationale reisbeperkingen kunnen ze goed gebruiken om te werven, bij te scholen, te netwerken en om te profiteren van de voordelen van personeelswerving op afstand. We zijn benieuwd wat de rest van 2021 op dit gebied in petto heeft.

Klik [hier] voor meer informatie over MATCH. Om de personeelsvraag van je bedrijf te bespreken of voor een ​​matchmaking-sessie met kandidaten kun je contact opnemen met Mia McKenzie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Guido Geerts MATCH projectGuido Geerts, CEO of Delft Imaging Systems