chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Diaspora for Development: migranten geven terug

“Er zijn zoveel mogelijkheden om op een positieve manier een bijdrage te leveren aan Somaliland en andere Afrikaanse regio's. Het enige wat je nodig hebt, zijn de juiste houding, zinvolle kennis en een netwerk.” Dit zegt Nasir Ali, een van de CD4D-deelnemers uit de diaspora die echt een verschil maken. In het dagelijkse leven is hij marketing professional. Nasir is bevlogen over zijn in Nederland opgedane expertise die hij kan inzetten in Somaliland.

Ontmoet onze CD4D-ambassadeurs; tien diaspora professionals die echt het verschil maken. Zij staan centraal in onze landelijke mediacampagne “Connecting Diaspora for Development”. Hiermee laten we de belangrijke rol zien die migranten spelen in de economische en sociale ontwikkeling van hun land van oorsprong.

Alle ambassadeurs zijn professionals met een migratieachtergrond. Ze zijn charismatisch, toegewijd en leveren een belangrijke bijdrage aan hun land van herkomst via ons project Connecting Diaspora for Development (CD4D2). Op verzoek van lokale organisaties en instellingen in hun land van oorsprong delen ze op hun eigen manier hun kennis en ervaring via kortdurende opdrachten.

Nasir is een marketingonderzoeker die via CD4D2 de gemeente Berbera ondersteunt met hun city branding. Goede marketing trekt talent en investeringen aan en creëert een vruchtbare voedingsbodem voor economische ontwikkeling. Tijdens zijn opdracht van drie maanden naar Somaliland voor CD4D schreef Nasir een strategisch plan voor Berbera om de stad internationaal op de kaart te zetten.

“Ik wil Nederlanders een realistisch beeld geven over hoe het is om in Somaliland te wonen en te werken. Ik hoop hen te inspireren om Somaliland te bezoeken en zakelijke partnerschappen aan te gaan.” Wie weet zijn we over een paar jaar allemaal bekend met de havenstad Berbera vanwege de goede handelsrelaties met Nederland.

 

portretten migranten ambassadors cd4d