chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Nog een gezin herenigd

Gezinshereniging kende zo zijn uitdagingen in 2020 vanwege de Coronapandemie. Toch hebben wij sinds augustus 40 mensen met hun geliefden kunnen herenigen. Onder hen ook dit gezin dat afgelopen week op Schiphol elkaar weer in de armen mocht sluiten. 

Gezinshereniging is vaak een emotionele gebeurtenis omdat gezinnen vaak al lange tijd van elkaar gescheiden zijn en er veel papierwerk aan voorafgaat voor een gezinslid naar Nederland mag komen.
IOM ondersteunt gezinnen bij de voorbereidingen.  Kinderen moeten bijvoorbeeld fit genoeg zijn om te kunnen reizen, ook met oog op Corona. Daarom doen wij onder andere COVID-19 checks voor vertrek en geven we maskers, desinfectiemiddel en tissues mee voor de reis. In gevallen waar kinderen niet alleen kunnen reizen, kan IOM voor een sociale escort zorgen.

Op dit moment vragen UNHCR en Ben&Jerry's in een campagne aandacht voor de lange duur van de procedure voor gezinshereniging in Nederland. Wil je hier meer over lezen of wil je de petitie ondertekenen kijk even hier.  

Meer weten over wat we doen om gezinnen te herenigen? 

Neem een kijkje op deze pagina