chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

MATCH webinar: Nederlandse bedrijven delen ervaringen met Afrikaans talent

In een webinar op 12 oktober deelden Nederlandse bedrijven hun ervaringen over het interesseren, werven en behouden van talent met diverse achtergronden.

 

Zij vertelden hierover in het derde webinar van ons MATCH-project, dat is gericht op het werven van opgeleid talent uit Nigeria en Senegal.

Denis Darko (Senior Manager bij PwC), Kemo Camara (CEO en oprichter van OMEK) en Robert Blaauw (Consultant en Partner van AIM4) vertelden hoe je de diversiteit in je organisatie kunt vergroten door het aantrekken van ander talent.

Landen als Nigeria en Senegal bieden bijvoorbeeld innovatieve oplossingen om tekorten aan arbeidskrachten aan te pakken. Via het MATCH project brengen IOM en de Netherlands-Africa Business Council NABC Nederlandse bedrijven in contact met divers toptalent uit Afrika. Via dit project worden tijdelijke stages aangeboden aan kandidaten uit Nigeria en Senegal. De kandidaten krijgen de kans om in een Europees land werkervaring op te doen, wat hun inzetbaarheid in hun thuisland vergroot als ze weer naar huis terugkeren.

Meer weten over het aantrekken van opgeleid talent uit Nigeria en Senegal en hoe circulaire arbeidsmigratie kan bijdragen ​​aan ontwikkeling? Bekijk dan alle webinars van ons MATCH project.