chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

IOM informeert Nigeriaanse diaspora over Diaspora Engagement

Op 30 november organiseerde NIDO, de Nigerians in Diaspora Organisation, in Amsterdam het evenement “Know your Rights: Integration in the Netherlands and Opportunities in Nigeria”. Voor ons was het een eer om de bijeenkomst bij te wonen op verzoek van de Nederlandse afdeling, NIDOE-NL. Op hun verzoek gaven wij een ​​presentatie over de betrokkenheid en kennisinzet van diaspora.

De Nigerian in Diaspora Organisation is in 2000 opgericht door de toenmalige president van de Federale Republiek Nigeria, H.E. Chief Olusegun Obasanjo en richt zich op Nigerianen in de diaspora die willen bijdragen aan de ontwikkeling van Nigerië. IOM Nederland heeft jarenlange ervaring met projecten gericht op inzet van diaspora in landen van herkomst. Nigeria is een nieuw, belangrijk land voor ons project Connecting Diaspora for Development (CD4D2).

Dorien Deketele van ons kantoor verzorgde een introductie over het project dat zich inzet voor de uitwisseling van kennis en expertise door diaspora. Hun inzet is belangrijk voor de versterking van de publieke en private sector in vier focuslanden: Nigeria, Afghanistan, Irak en Somalië. Door kennisoverdracht en capaciteitsopbouw betrekt CD4D2 diaspora bij de ontwikkeling van gerichte sectoren in deze vier landen, in nauwe samenwerking met de regeringen, de gastorganisaties en onze kantoren in de respectieve landen.