chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Documentaire ‘A Walk on the Tightrope’: de asielprocedure van binnenuit

Op Internationale Migrantendag 18 december vertoonde IOM in Humanity House in Den Haag ‘A Walk on the Tightrope’; een indringende documentaire die je meeneemt in het asielsysteem van Duitsland. Voor het eerst hebben medewerkers van de Duitse immigratiedienst de camera toegelaten. Het publiek keek mee met hun dagelijkse werkzaamheden en met de interviews die normaal gesproken achter gesloten deuren plaatsvinden.

De documentaire ‘A Walk on the Tightrope’ verkent de morele dilemma’s die case medewerkers tegenkomen bij het nemen van deze beslissing. Ook als kijker wordt je uitgedaagd om je definities over vervolging, waarheid, angst, asiel en zelfs de aard van mededogen te bevragen.Na afloop van de documentaire volgde een nagesprek met Goof van Dormolen (VluchtelingenWerk), Joost Bekink (IND) en de Syrische vluchteling Shevan van der Lugt.

De documentaire maakt deel uit van IOMs Global Migration Film Festival (GMFF): van 28 november tot 18 december liet IOM wereldwijd meer dan 30 films over migratie zien in 100 landen. Doel van het Film Festival is dat een algemeen publiek meer empathie voelt voor migranten en hun dagelijkse realiteit.

GMFF2Gesprek tussen Joost Bekink (IND), Goof van Dormolen (VWN), Shevan van de Lugt in Humanity House na de film 'A Walk on the Tightrope'.