chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

IOM's nieuwjaarsreceptie ook in 2020 weer druk bezocht

De nieuwjaarsreceptie op 13 februari 2020 werd ook dit jaar weer goed bezocht door vertegenwoordigers van ambassades, consulaten, de Nederlandse overheid en verschillende NGO's.
Het thema van de receptie was dit jaar "sociale cohesie".

De 145 gasten luisterden naar een toespraak van Chief of Mission Antionio Polosa en een kort interview met Dr. Niloufar Rahim.

De heer Polosa benadrukte in zijn toespraak “Te vaak vergeten we dat migranten al deel uitmaken van ons leven, hun bijdragen zijn verweven in onze dagelijkse interacties. ... De gemeenschappen die gedijen en groeien zijn diegenen die verandering begrijpen en omarmen en cruciale maatregelen nemen om zich hieraan aan te passen.“

Dr. Rahim is voorzitter van de KEIHAN Foundation, een Afghaans-Nederlandse stichting die in 2005 tot leven werd gebracht door een groep Afghaanse studenten. Ze wilden een brug slaan tussen Nederland en Afghanistan om ervoor te zorgen dat de integratie van de Afghaanse gemeenschap in Nederland succesvol was. Sinds 2005 is de KEIHAN Foundation uitgegroeid tot een van de meest actieve organisaties binnen de Afghaanse gemeenschap in Nederland.
Dr. Rahim was ook een deelnemer aan ons CD4D-project en sprak onlangs in de IOM-raad over haar ervaringen.

Wij van IOM geloven dat vertegenwoordigers van de diaspora onmisbaar zijn om sociale cohesie op te bouwen en proberen daarom met hen samen te werken in onze verschillende projecten - zoals ons CD4D-project of het recente PROTECT-project.

Nieuwjaarstoespraak Antionio Polosa