chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

IOM’s eerste Global Appeal: 7,9 miljard dollar

IOM’s eerste Global Appeal: 7,9 miljard dollar om migratiecrises aan te pakken en ontwikkelingsbelofte na te komen

Genève – De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) lanceert vandaag haar allereerste Global Appeal waarin wordt gevraagd om haar werk met 7,9 miljard dollar te ondersteunen en hierdoor de positieve bijdrage van migratie systematisch in te zetten voor ontwikkeling over de hele wereld.

De IOM Global Appeal zoekt financiering voor de belangrijkste ambities van IOM's nieuwe vijfjarige Global Strategic Plan: levens redden en beschermen van mensen onderweg , oplossingen voor ontheemding vinden en veilige routes voor reguliere migratie vereenvoudigen.

"Irreguliere en gedwongen migratie hebben ongekende niveaus bereikt en de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, worden steeds complexer", zei IOM-directeur-generaal Amy E. Pope bij de lancering van de Global Appeal in Genève. "Het bewijs is overweldigend dat migratie, mits goed beheerd, een belangrijke bijdrage levert aan de wereldwijde welvaart en vooruitgang. We bevinden ons op een kritiek moment in de tijd en we hebben deze oproep ontworpen om die belofte waar te maken. Dat kan en moet beter."

Volledige financiering zou IOM in staat stellen om bijna 140 miljoen mensen te helpen, inclusief ontheemden en de lokale gemeenschappen die hen opvangen. Cruciaal is dat het ook een uitbreiding van het ontwikkelingswerk van IOM mogelijk maakt, wat verdere verplaatsing helpt voorkomen.

IOM’s Appeal omvat de vraag aan partners om:

  • 3,4 miljard USD voor het redden van levens en het beschermen van mensen onderweg.
  • 2,7 miljard USD voor het werken aan oplossingen voor ontheemding, waaronder het verminderen van de risico's en gevolgen van klimaatverandering.
  • 1,6 miljard USD voor het vereenvoudigen van reguliere migratietrajecten.
  • 163 miljoen USD voor de transformatie van IOM om diensten op een betere en effectievere manier te leveren.

"Om de klus te klaren, zijn grotere investeringen nodig van regeringen, de particuliere sector, individuele donoren en andere partners", aldus Pope. "Deze financiering zal de steeds groter wordende kloof aanpakken tussen wat we hebben en wat er nodig is om het werk goed te doen. Daarom benaderen we voor het eerst proactief alle partners om deze belangrijke oproep te financieren."

Beperkte reguliere migratieroutes en bescherming maken mensen kwetsbaar voor geweld, uitbuiting en gevaar. Uit het Missing Migrants Project van de IOM blijkt dat de afgelopen negen jaar minstens 60.000 mensen zijn omgekomen of verdwenen tijdens gevaarlijke reizen. De gevolgen van te weinig financiering en versnipperde hulp hebben veel impact, niet alleen financieel, maar ook door een groter gevaar voor migranten slachtoffer te worden van mensenhandel en -smokkel.

Investeren in kwalitatieve, consistente en flexibele financiering zal IOM in staat stellen om haar antwoord op de uitdagende migratievraagstukken te stroomlijnen en te optimaliseren. Door middelen nu al toe te wijzen aan voorbereidend werk, zal de organisatie de totale kosten van crisisbeheersing effectief verlagen.

Migratie is een hoeksteen van mondiale ontwikkeling en welvaart. De 281 miljoen internationale migranten genereren 9,4% van het wereldwijde BBP. Goed beheerde migratie heeft het potentieel om ontwikkelingsresultaten te bevorderen, bij te dragen aan het bestrijden van klimaatverandering en een veiligere en vreedzamere, duurzamere, welvarender en rechtvaardiger toekomst te bevorderen. IOM zal zich richten op beleids- en programmatische initiatieven die de aanpassing aan de klimaatverandering versterken, de mensenrechten beschermen, tegemoetkomen aan de behoeften van de arbeidsmarkt en regeringen ondersteunen bij migratie management - om er maar een paar te noemen.

IOM's Global Appeal bevordert betrokkenheid op lange termijn ter ondersteuning van humanitaire respons tijdens en na crises en proactief werk om het enorme potentieel van migratie voor economische groei en menselijke ontwikkeling te benutten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

iom global appeal 2024 final 1

IOM GLOBAL APPEAL 2024