chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

MATCH

Met dit vraaggestuurde circulaire migratieproject pakt MATCH de tekorten aan op de arbeidsmarkt in vier Europese landen: Italië, België, Luxemburg en Nederland. Concreet stelt het project ongeveer 210 migranten uit Nigeria en Senegal in staat om 1 tot 2 jaar te werken in sectoren met specifieke tekorten aan arbeidskrachten. Bedrijven met aantoonbare tekorten zijn onder andere ICT, technologie en digitalisering.

In Nederland voert IOM MATCH samen met de Netherlands-Africa Business Council (NABC) uit. Beide organisaties stellen juridische voorwaarden op waardoor hoogopgeleide kandidaten uit Nigeria en Senegal tijdelijk bij Nederlandse bedrijven kunnen werken.

MATCH stelt kandidaten in staat om via tijdelijke stages hun vaardigheden in Europa te verbeteren om hun inzetbaarheid in eigen land te vergroten.

IOM NL illustratie Match

Om de impact van het project te vergroten onderneemt MATCH daarnaast de volgende activiteiten:

  • Ontwikkeling van vaardigheden: de bedrijven en uitzendbureaus bieden de geselecteerde kandidaten diverse trainingen aan.
  • Kennisoverdracht: de kandidaten worden gestimuleerd om deel te nemen aan projecten gericht op het overdragen van vaardigheden en kennisoverdracht aan lokale gemeenschappen in hun eigen land.
  • Intercollegiale capaciteitsopbouw: MATCH ondersteunt een uitwisseling tussen werkgeversorganisaties en arbeidsbureaus in de vier deelnemende EU-lidstaten en in Senegal en Nigeria. Op deze manier kunnen beide landen profiteren van opleidingen specifiek gericht op arbeidsmarktanalyse, de afstemming van het arbeidsaanbod op de vraag en het inventariseren van arbeidskansen in het buitenland. Deze trainingen moet het makkelijker maken om regelingen op het gebied van arbeidsmobiliteit te continueren, in het belang van zowel landen van herkomst als landen van bestemming.

Bent u een bedrijf dat graag hooggeschoold talent wil werven,
neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

alle logos

 

MATCH draagt concreet bij aan de volgende Sustainable Development Goals 
(Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen): 

sdg


corona MATCH


Match Webinars

De toenemende vergrijzing van de Europese bevolking vraagt om innovatieve oplossingen om arbeidsmarkttekorten aan te pakken. IOM en de Netherlands-African Business Council NABC signaleren allebei dat werk in de toekomst betekent dat bedrijven ook kunnen kijken naar werknemers uit Afrika voor het vervullen van vacatures in de Nederlandse ICT/technologie-sector.

Door middel van tijdelijke stages stelt het project MATCH kandidaten in de gelegenheid om hun vaardigheden in Europa te verbeteren. Hiermee kunnen ze hun inzetbaarheid vergroten na terugkeer naar hun eigen land.


Bent u op zoek naar geschoold talent uit Nigeria en Senegal? Dan nodigen wij u graag uit voor speciale webinars die in het kader van MATCH zijn ontwikkeld. Ontdek hoe u relevante kandidaten kunt werven uit Nigeria en Senegal en op welke manier circulaire arbeidsmigratie bijdraagt aan ontwikkeling. U kunt de eerste webinars uit deze reeks hier bekijken.

MATCH Logo Horizontal BlueOrange White

 

BEKIJK HIER DE MATCH WEBINARS
Download de Match informatiefolder hier