chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

3. Wat is het doel van het MATCH-project?

  • Het aanpakken van structurele tekorten op de Europese arbeidsmarkt als gevolg van democratische en sociaaleconomische ontwikkelingen (bv. vergrijzing, vaardigheden die niet op de arbeidsmarkt aansluiten en digitalisering) door talentpools in Afrika aan te boren.
  • Het ontwikkelen van vaardigheden: aan de geselecteerde kandidaten worden diverse opleidingen aangeboden door individuele bedrijven.
  • Kennisoverdracht: arbeidsmigranten worden aangemoedigd om mee te werken aan projecten in hun land van herkomst om de overdracht van vaardigheden en kennis naar hun land van herkomst te faciliteren.
  • Peer-to-peer capaciteitsopbouw: MATCH faciliteert de uitwisseling tussen werkgeversorganisaties en uitzendbureaus in de vier deelnemende EU-lidstaten en hun tegenhangers in Senegal en Nigeria. Werkgeversorganisaties en uitzendbureaus in Nigeria en Senegal krijgen trainingen over arbeidsmarktanalyse, het afstemmen van het arbeidsaanbod op de vraag en het verkennen van arbeidskansen in het buitenland. Dit maakt de invoering van toekomstige arbeidsmigratieprogramma‚Äôs makkelijker, wat in het voordeel is van zowel de landen van herkomst als die van bestemming.