chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Rwanda zoekt experts voor Diaspora Engagement Projects

Rwanda onderkent de belangrijke rol van hun diaspora bij de politieke en sociaaleconomische ontwikkeling van het land. De regering nodigt de diaspora uit om aan deze ontwikkeling bij te dragen door middel van overdracht van expertise en kennis en met innovatie en zakelijke investeringen in handel en bedrijfsleven.

In 2018 hebben IOM en het Rwandese Minitry of Foreign Affairs een diaspora-mapping-onderzoek gedaan in Europa (Duitsland, VK, Nederland en België). Dit onderzoek heeft inzicht gegeven in de sociaaleconomische profielen van de diaspora en hun professionele expertise. Ook is onderzoek gedaan naar hun mogelijkheden, interesses en motivatie om deel te nemen aan het ontwikkelingsproces van hun land van herkomst.

Naar aanleiding van dit onderzoek starten IOM en de regering van Rwanda met twee initiatieven om diaspora te betrekken bij de ontwikkeling van het beroepsonderwijs (Vocational Education and Training TVET) en de gezondheidszorg. Deskundige Rwandezen die wonen in België en Duitsland kunnen zich aanmelden voor het TVET-project; het gezondheidsproject staat open voor Rwandese experts met ervaring in de gezondheidszorg die wonen in België, Duitsland, Frankrijk, het VK en Nederland.

De inschrijving is open tot en met 31 december 2020. De uitzending en plaatsing bij de gastinstellingen duurt minimaal een maand en maximaal zes maanden. Het TVET-project sluit op 31 mei 2021 en het gezondheidsproject sluit op 31 augustus 2021.

Informatie over het TVET-project
Informatie over het gezondheidsproject