chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

“Migratie is onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk” - tentoonstelling in BABEL, Den Bosch

Migratie is onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk. Met deze boodschap kan iedereen in Den Bosch kennismaken met migratiemanagement in de praktijk. Van 19 oktober tot en met 3 november vindt een speciale tentoonstelling plaats bij BABEL, Hinthamerstraat 72 in Den Bosch.
Op woensdagmiddag 23 en 30 oktober zijn tussen 14-16 uur medewerkers aanwezig van VluchtelingenWerk Den Bosch en van IOM - zij vertellen over hun werk voor migranten in Den Bosch.

Migratie is een veelbesproken thema in het politieke en publieke debat. Aan de hand van persoonlijke verhalen van migranten en medewerkers belicht IOM in de tentoonstelling migratiemanagement van verschillende kanten. U maakt kennis met de migranten die IOM dagelijks ontmoet. Sommigen zijn al lang geleden aangekomen in Nederland en willen hun kennis inzetten voor de ontwikkeling van hun thuisland, sommigen zetten net de eerste stappen in Nederland of hebben Nederland verlaten omdat hun toekomst niet hier lag.

De tentoonstelling 'Achter de schermen van migratiemanagement' laat zien hoe IOM zich in Nederland dagelijks inzet voor humane en ordelijke migratie die zowel migrant en samenlevingen ten goede komt. Migratie is geen probleem dat opgelost moet worden; het is een realiteit die gemanaged moet worden. Met deze tentoonstelling hoopt IOM een bijdrage te leveren aan een eerlijkere dialoog over migratie en de mensen die het betreft.