chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

“Migratie is onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk” - speciale tentoonstelling in Centre Céramique in Maastricht

Migratie is onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk. Met deze boodschap laat IOM het Nederlandse publiek kennis maken met migratiemanagement in de praktijk.
In Centre Céramique, Avenue Céramique 50 in Maastricht loopt van 12 maart tot en met 14 april de tentoonstelling ‘Achter de schermen van migratiemanagement - het werk van de Internationale Organisatie voor Migratie in beeld’.

Migratie is een veelbesproken thema in het politieke en publieke debat - het is ook een onderwerp waarbij groepen steeds vaker tegenover elkaar staan dan naast elkaar. Door persoonlijke verhalen van migranten en medewerkers delen belicht IOM migratiemanagement van verschillende kanten. U maakt kennis met de migranten die IOM dagelijks ontmoet. Sommigen zijn al lang geleden aangekomen in Nederland en willen hun kennis inzetten voor de ontwikkeling van hun thuisland, sommigen zetten net de eerste stappen in Nederland of hebben Nederland al weer verlaten omdat hun toekomst niet hier lag.

“Migratie is geen probleem dat opgelost moet worden; het is een realiteit die moet worden gemanaged,” aldus voormalig Directeur-Generaal William Lacy Swing van IOM.

De tentoonstelling 'Achter de schermen van migratiemanagement' laat zien hoe IOM zich in Nederland dagelijks inzet voor humane en ordelijke migratie die zowel migrant en samenleving ten goede komt. Met deze tentoonstelling hoopt IOM een bijdrage te leveren aan een eerlijkere dialoog over migratie en de mensen die het betreft.

Interessant is de tentoonstelling ‘I Believe | De wereld in een wijk’, die vanaf 16 maart in Centre Céramique is te zien. Via fotoseries, verhalen en korte films maken bezoekers kennis met de bewoners van Bressoux; een wijk in Luik, België waar meer dan 60 nationaliteiten samenleven. Hoe is het om anno 2019 te leven in een superdiverse migrantenwijk? De tentoonstelling ‘I Believe’ vindt plaats van 16 maart tot 9 juni.