chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Maatregelen Coronavirus/Covid19 verlengd tot 20 mei

Ook wij hebben onze maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan verlengd. Wij ervaren deze tijd, zoals velen, als erg uitdagend en we vinden het jammer dat we met onze partners en vooral met onze doelgroep op dit moment weinig fysiek contact kunnen onderhouden. We volgen uiteraard de maatregelen die door de Nederlandse overheid zijn gesteld en het merendeel van onze collega’s werkt dan ook vanuit huis.

Voorlopig zullen tot 20 mei 2020 geen fysieke spreekuren plaatsvinden voor migranten die Nederland willen verlaten. Telefonisch zijn wij echter gewoon bereikbaar. Bij vragen kunt u dus nog steeds contact opnemen via 088 7464466.

Voorlopig zullen ook de hervestigingszaken, die IOM in samenwerking met het Centraal Orgaan voor Asielzoekers organiseert, tot half juni opgeschort worden.

Ook al werken we vooral vanuit huis, dit betekent niet dat we momenteel stil zitten bij IOM. Zo hebben we in de afgelopen weken nog diverse groepen migranten kunnen ondersteunen bij hun vertrek uit Nederland. Zie de cijfers hieronder. Begeleiding op het vliegveld vindt uiteraard plaats volgens de RIVM richtlijn.

Ook bij onze andere projecten vinden er activiteiten plaats, natuurlijk op afstand. Zo hebben we voor ons project MATCH een webinar georganiseerd. Met 40 deelnemers was de eerste editie al een succes. Een tweede webinar wordt op 19 mei georganiseerd, meer informatie kunt u hier vinden.

Daarnaast zijn we op dit moment ook druk bezig om de webpresentatie van het CD4D en het ED4D project te vernieuwen. Zodra we de nieuwe website kunnen lanceren zullen we dit hier bekend maken.

Departures since 16 march 30 04