chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

IOM kondigt benoeming van nieuwe adjunct-directeuren-generaal aan

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) heeft de selectie door directeur-generaal António Vitorino bekend gemaakt van twee nieuwe adjunct-directeuren-generaal tijdens een speciale zitting van de IOM-lidstaatraad in Genève.

Ugochi Florence Daniels (links) zal de functie van adjunct-directeur-generaal voor 'Operations' op zich nemen en Amy E. Pope (rechts) de functie van adjunct-directeur-generaal voor 'Management and Reform'.

adjunct directeuren generaal IOM31/05/21

Genève - De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) heeft vandaag de selectie door directeur-generaal António Vitorino van twee nieuwe plaatsvervangende directeuren-generaal bekendgemaakt tijdens een speciale zitting van de IOM-lidstatenraad in Genève.

Ugochi Florence Daniels zal de functie van plaatsvervangend directeur-generaal Operaties op zich nemen.

Mevrouw Daniels, die de Nigeriaanse nationaliteit heeft, sluit zich aan bij IOM via de VN-organisatie voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA), waar ze momenteel de stafchef van de commissaris-generaal is. Voorafgaand aan haar opdracht bij UNRWA, was mevrouw Daniels VN-residentcoördinator in Iran. In haar vorige carrière bij het VN-bevolkingsfonds, UNFPA, bekleedde mevrouw Daniels verschillende functies, waaronder veldopdrachten in Nepal en de Filippijnen, evenals het hoofdkantoor van het Agentschap in New York. Ze werkte ook voor USAID en de private sector in Nigeria.

Amy E. Pope zal de functie van adjunct-directeur-generaal voor Management en Hervorming op zich nemen.

Mevrouw Pope, die onderdaan is van de Verenigde Staten, is momenteel senior adviseur voor migratie in het Witte Huis. Mevrouw Pope werkte eerder bij de regering van de Verenigde Staten als plaatsvervangend assistent van de president en plaatsvervangend adviseur binnenlandse veiligheid van 2015 tot 2017, en als speciale assistent van de president en senior directeur grensoverschrijdende veiligheid van 2013 tot 2015. Ze is opgeleid als advocaat en heeft verschillende functies bekleed bij het Amerikaanse ministerie van Justitie en academische functies in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Hun kandidaturen werden respectievelijk ingediend door Nigeria en de Verenigde Staten. Ze maakten deel uit van een pool van 25 kandidaten voor de functies en werden na een zorgvuldig proces door de directeur-generaal geselecteerd. Mevrouw Daniels en mevrouw Pope brengen in hun respectievelijke posities een combinatie van sterke vaardigheden en kwalificaties, diverse ervaringen en een sterke toewijding aan de waarden en prioriteiten van IOM.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat ze zullen helpen het sterke leiderschap, de waarden en de prestaties te behouden die de vertrekkende adjunct-directeur-generaal Laura Thompson het afgelopen decennium heeft getoond", zei DG Vitorino.

Zij zullen in september in functie treden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Dillon van IOM Genève, tel: +41 79636 9874, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.