chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

Internationale Vrouwendag: online opleidingsmodule over gendergelijkheid en migratie

Vandaag, op Internationale Vrouwendag lanceren we de gloednieuwe online trainingsmodule Gender Equality and Migration.
Deze module, ontwikkeld door IOM en UN Women, geeft jongeren inzicht in de invloed van gender op iedere fase van migrantie en vooral waarom waarom dat zo belangrijk is. 

logo en UN Women trainingGendergelijkheid en migratie is de 16e module van de I Know Gender e-learningcursus van UN Women, die VN-medewerkers wereldwijd informeert over gendergelijkheid. Het is een unieke kans om in de schoenen van migranten te gaan staan en dingen vanuit hun perspectief te bekijken. Internationale migratietrends worden bekeken vanuit een genderperspectief en de deelnemers leren hoe ze een genderanalyse kunnen uitvoeren en hoe ze gendergelijkheid kunnen integreren in de dagelijkse praktijk van de migratiecyclus.

Deze interactieve en gebruiksvriendelijke cursus is beschikbaar in het Engels; Frans en Spaans volgen later deze maand. De module vind je op de UN Women’s eLearning Campus. 

Voor meer informatie over I Know Gender Module 16 Gender Equality and Migration kun je contact opnemen met IOM’s Gender Coordination Unit: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.