Diaspora verbinden aan ontwikkeling: dialoog over inclusie

Op donderdag 18 maart 2021 organiseren IOM's Regionale Bureau voor de EER, de EU en de NAVO in Brussel en IOM Nederland een webinar over het verbinden van diaspora aan ontwikkeling.

Met elkaar gaan we de discussie aan over de rol van diaspora bij het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Meld je aan als je belangstelling hebt om deel te nemen.

Twee diaspora-experts die wij uitzenden via ons project Connecting Diaspora for Development (CD4D2) delen hun ervaringen over hun band met hun land van oorsprong. Samen met een panel van inhoudelijke experts onderzoeken we met elkaar manieren waarop de diaspora beter kan worden betrokken bij ontwikkelingsinspanningen. De paneldiscussie wordt geleid door Kiza Magendane, kennismakelaar bij The Broker en co-auteur van een recent gepubliceerd dossier on diaspora inclusion and development.

Onze gasten:

  • Zuhur Ismail, Business Administration Specialist en lid van de Somalische diaspora;
  • Jela Keyany, advocaat, programmamanager en lid van de Iraakse diaspora;
  • Charlotte Müller, PhD Fellow Migration and Development, Universiteit Maastricht;
  • Fridah Ntarangwi, ondernemer en oprichter van Zidicircle;
  • Marina Diboma, plaatsvervangend algemeen directeur Netherlands-African Business Council.

Het event vindt plaats op donderdag 18 maart van 10.00-11.30 uur (CEST). Iedereen die is geïnteresseerd in de rol van diaspora in de duurzame ontwikkeling van landen van herkomst is van harte welkom.

Als je met ons mee wilt praten, kun je je hier registreren:

Dit evenement draagt bij aan het behalen van de volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:

NL rbg SDG Goals