CD4D project afgelopen – Tweede fase binnenkort verwacht!

Op 30 juni is het Connecting Diaspora for Development project succesvol afgerond na drie jaar lonend werk. In totaal heeft IOM Nederland 213 uitzendingen gefaciliteerd van gekwalificeerde diaspora naar Somalië/Somaliland, Ethiopië, Sierra Leone, Ghana, Marokko, Afghanistan, en recentelijk ook Irak.

Het was voor ons een genoegen om de resultaten en impact waar te nemen die gecreëerd zijn door onze deelnemers in de verscheidene sectoren waarin zij actief waren. De uitzendingen hadden betrekking tot uiteenlopende onderwerpen zoals de rechtstaat, landbouw, gezondheidszorg en onderwijs. Wij willen graag al onze deelnemers bedanken voor hun passie en inzet. Lees hier een aantal van onze succesverhalen.

Wij willen ook graag onze partners hartelijk bedanken voor de effectieve samenwerking de laatste drie jaar – het Ministerie van Buitenlandse Zaken (donor), Maastricht Graduate School of Governance, VSO Nederland, PUM (Netherlands Senior Experts), TNU (The Network University), Nuffic, en Georgina Kwakye (Pimpmyvillage). Het huidige resultaat zou niet behaald zijn zonder hun inbreng.

Gelukkig is dit nog geen ‘vaarwel’, maar een ‘tot ziens’ aangezien er een tweede fase van Connecting Diaspora for Development in de maak is! In deze volgende fase wordt het kennisoverdracht-component van CD4D samengebracht met het ondernemerschap-component van ons zuster-project, Entrepreneurship by Diaspora for Development. De verwachte focuslanden zijn Afghanistan, Irak, Nigeria en Somalië. Meer informatie zal volgen zodra het project is goedgekeurd en in beweging is gebracht.

CD4D logo web