chevron-down Pijl naar links Pijl naar rechts Sluiten Linkedin Vergrootglas

SAMEN presenteert de verhalen van Cultural Mediators

Den Haag - Het SAMEN-project kondigt de lancering aan van vijf nieuwe video’s aan. Hierin staan de verhalen en ervaringen van onze sleutelpersonen (ook wel cultural mediators genoemd) in de schijnwerper. De video’s laten de belangrijke rol van de sleutelpersonen zien bij het ondersteunen van nieuwkomers in Nederland.

Maak kennis met onze sleutelpersonen:

  • Sanaa: In haar video vertelt Sanaa, afkomstig uit Syrië, over haar werk als sleutelpersoon. Ze ziet zichzelf als een brug tussen migranten met vragen en hulpverleners in Nederland. 
  • Hassanen: Hassanen is geboren in Irak en woont in Nederland. In de video vertelt hij over zijn werk als sleutelpersoon en hoe hij verschillende culturen overbrugt. 
  • Ahmed: Ahmed, een Egyptische dokter, bespreekt in zijn video de uitdagingen waar de LHBTQIA+ gemeenschap met een migratieachtergrond mee te maken krijgt. Als sleutelpersoon creëert hij een veilige omgeving waarin deze mensen zich gehoord en gesteund voelen.
  • Mahsa: Mahsa maakt seksueel geweld en taboes bespreekbaar onder nieuwkomers. In de video deelt ze hoe ze, door middel van open gesprekken en empathie, een vertrouwensband opbouwt met haar cliënten. 

 

Tot slot deelde Asal haar verhaal voor de camera. Asal woont op een asielzoekerscentrum en kwam in contact met Mahsa. In de video deelt ze hoe ze in Nederland vrijheid en acceptatie heeft gevonden. Daar hebben sleutelpersonen zoals Mahsa haar bij geholpen. Bekijk haar video hier:

 

Samen streven we naar een inclusieve en ondersteunende samenleving voor alle nieuwkomers, vrij van seksueel en gendergerelateerd geweld. Zo maken we het verschil.

Lees hier meer over het SAMEN project