Global Migration Film Festival Pauluskerk

16 december 2019

19.00-21.00

Mauritsweg 20

3012 JR Rotterdam

GroteKerkZaal

Je bent van harte welkom tijdens de filmvertoning in het kader van het Global Migration Film Festival in de Pauluskerk. Wij willen je de kans geven om zelf de film te kiezen die wij op die avond zullen vertonen. Hieronder vind je een selectie van drie films waar jij je voorkeur kunt aangeven. De film met de meeste stemmen zal op 16 december te zien zijn.

#378:

film3Klik op de foto voor de trailerOp 18 april 2015 zonk een schip met minstens achthonderd vluchtelingen voor de kust van Italië. Een jaar na dato arriveert het spookschip op een Siciliaanse militaire basis, waar een forensisch patholoog en haar team klaarstaan om de identiteit van de drenkelingen te achterhalen. Van drenkeling #387 is er dan weinig meer over dan wat restjes kleding en half vergane foto’s en briefjes. Simkaarten, doorweekte bankbiljetten en een tube tandpasta; ooit waren het elementaire spullen, nu zijn het macabere stillevens geworden.
In deze onderzoeksdocumentaire in mozaïekvorm speuren ook anderen met een eigen invalshoek naar de identiteit van de gestorvenen. 

The Tower

film1Klik op de foto voor de trailerWardi is slechts 11 jaar oud en is net als elk ander klein meisje. Ze leeft in een wirwar van vervallen gebouwen en kronkelende steegjes bezaaid met elektrische kabels. Op een dag besluit haar overgrootvader, die een steeds moeër wordend hart heeft, de sleutel te geven die hij om zijn nek draagt. Een beslissing die Wardi ertoe aanzet haar familie vragen te stellen. Een naïef en vasthoudend onderzoek volgt. Wardi doet talloze ontdekkingen tijdens het beklimmen van de verdiepingen van een torenvormig gebouw, chaotisch gebouwd door vier opeenvolgende generaties van kampvluchtelingen.

One Way Ticket

film2Klik op de foto voor de trailerDe speelfilm van Madness Films en Echo Studio vertelt het verhaal van twee vluchtelingen, Jean-Pierre Ntegyeye en Isaiah Bahati. Gedwongen om de Democratische Republiek Congo te ontvluchten brachten de twee bijna 20 jaar door in een vluchtelingenkamp in Oeganda. Aan het begin van de film nemen zijn vrouw, moeder en zes kinderen, samen met Bahati, afscheid van het leven dat ze in het vluchtelingenkamp hebben opgebouwd.

 


 

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input