logo

Terugkeer vanuit vreemdelingenbewaring

In vreemdelingenbewaring

Migranten die geen recht op verblijf in Nederland hebben, kunnen door de overheid in vreemdelingenbewaring worden geplaatst ter voorbereiding van hun vertrek uit Nederland. IOM vindt het belangrijk dat mensen ook tijdens hun verblijf in bewaring de mogelijkheid hebben om hun terugkeer zelf te organiseren.
Daarom is IOM in alle centra voor vreemdelingenbewaring aanwezig om migranten te informeren over vrijwilliger terugkeer en verleent hen desgewenst assistentie. IOM ondersteunt bijvoorbeeld bij de aanvraag van een reisdocument, boekt en betaalt een ticket, kan zorgen voor medische begeleiding en kan eventueel een financiële bijdrage meegeven

Contact:

Een migrant in vreemdelingenbewaring kan rechtstreeks contact opnemen met een van de IOM Project Officers, via het telefoonnummer +31(0)88- 746 44 66 of door het invullen van een sprekersbriefje in de detentielocatie.

Caged

Voor migranten die in detentie verblijven is belangrijk dat ze zich oriënteren op vrijwillige terugkeer. Voor deze doelgroep heeft IOM de film 'Caged' gemaakt.

Hieronder kunt u de film bekijken.

caged 2

 

 AMIF-LOGO-small

Share
Met ingang van 12 juli 2017 zijn migranten met de Oekraïense nationaliteit uitgesloten van vrijwillige terugkeerondersteuning door IOM.  Migranten die voor 12 juli 2017 een aanvraag bij IOM hebben ingediend, kunnen nog wel in aanmerking komen voor ondersteuning bij vrijwillige terugkeer naar Oekraïne.

Terugbelknop NL

2015-Nederlands IOM Folder Def 1

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.