logo

AVRR-NL (Assisted Voluntary Return and Reintegration) vanuit detentie

Ongedocumenteerde migranten

Migranten die ongedocumenteerd in Nederland verblijven, kunnen snel in een kwetsbare positie terechtkomen. De Project Officers van IOM proberen contact te leggen met de doelgroep om toekomstperspectieven te bespreken, hen te informeren over de mogelijkheden rond vrijwillige terugkeer of door hen door te verwijzen naar andere organisaties. De Project Officers ontmoeten migranten op laagdrempelige locaties en geven informatie in meerdere talen.

In vreemdelingenbewaring

Migranten die geen recht op verblijf in Nederland hebben, kunnen door de overheid in vreemdelingenbewaring worden geplaatst ter voorbereiding van hun vertrek uit Nederland. IOM vindt het belangrijk dat mensen ook tijdens hun verblijf in bewaring de mogelijkheid hebben om hun terugkeer zelf te organiseren.
Daarom is IOM in alle centra voor vreemdelingenbewaring aanwezig om migranten te informeren over vrijwilliger terugkeer en verleent hen desgewenst assistentie. IOM ondersteunt bijvoorbeeld bij de aanvraag van een reisdocument, boekt en betaalt een ticket, kan zorgen voor medische begeleiding en kan eventueel een financiële bijdrage meegeven

Contact:

Een migrant in vreemdelingenbewaring kan rechtstreeks contact opnemen met een van de IOM Project Officers, via het telefoonnummer +31(0)88- 746 44 66of door het invullen van een sprekersbriefje in de detentielocatie.

Caged

Voor ongedocumenteerde migranten die in detentie verblijven is belangrijk dat ze zich oriënteren op vrijwillige terugkeer. Voor deze doelgroep heeft IOM de film 'Caged' gemaakt.

Hieronder kunt u de film bekijken.

caged 2

 

 AMIF-LOGO-small

Share
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.