logo

Algemeen

Vrijwillig vertrek uit Nederland

IOM ondersteunt migranten die vrijwillig terugkeren naar het land van herkomst of doormigreren naar een derde land waar permanent verblijf is gewaarborgd (hervestiging).

Vanuit Nederland werkt IOM samen met IOM-kantoren in meer dan 100 landen over de hele wereld om migranten te begeleiden voor, tijdens en na de reis. Door het hele land heeft IOM spreekuurlocaties om migranten te woord te staan en vrijblijvende informatie te bieden over vrijwillige terugkeer naar het land van herkomst of hervestiging in een derde land. Een afspraak met IOM kan gemaakt worden via het algemene telefoonnummer.

Basisondersteuning ten behoeve van vrijwillig vertrek uit Nederland, zoals een vliegticket en hulp bij het verkrijgen van reisdocumenten wordt geboden onder het REAN-programma. Aanvullend biedt IOM herintegratieondersteuning via het programma Assisted Voluntary Return and Reintegration. Specifieke ondersteuning wordt gegeven aan kwetsbare migranten zoals migranten met een medische indicatie, slachtoffers mensenhandel, en alleenstaande minderjarige vreemdelingen.

Voor een volledig overzicht van de terugkeer- en herintegratieprojecten van IOM klik hier.

Voor een volledig overzicht van de terugkeer- en herintegratieprojecten van diverse organisaties in Nederland, klik hier.

 
Share
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.