logo

Veranderingen in het REAN programma per 1 januari 2017


Migranten uit visumvrije landen komen in principe niet langer in aanmerking voor vrijwillige terugkeer ondersteuning met IOM onder het ‘Return and Emigration Assistance from the Netherlands’ (REAN) programma vanaf 1 Januari 2017. Migranten die een aanvraag voor vrijwillige terugkeer met IOM hebben ingediend voor 1 Januari,  kunnen nog wel gebruik maken van REAN ondersteuning. 

Migranten uit landen die grenzen aan de EU komen niet langer in aanmerking voor een financiële en/of in natura bijdrage vanaf 1 Januari 2017. Migranten die een aanvraag voor vrijwillige terugkeer met IOM hebben ingediend voor 1 Januari 2017, kunnen nog wel gebruik maken van de financiële en/of in natura bijdrage wanneer zij aan overige voorwaardes voldoen.

Migranten uit Mongolie komen niet langer in aanmerking voor een financiële en/of in natura herintegratie bijdrage vanaf 1 Januari 2017. Zij komen nog steeds in aanmerking van de financiele ondersteuningsbijdrage onder REAN. Mongoliers die een aanvraag voor vrijwillige terugkeer met IOM hebben ingediend voor 1 Januari 2017, kunnen nog wel gebruik maken van de financiële en/of in natura herintegratiebijdrage wanneer zij aan overige voorwaardes voldoen. 


Share
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.