logo

VOORwerk draait op volle toerenLogo VOORwerk web

In het project VOORwerk werken COA, IOM en UAF samen om te zorgen dat het gat tussen de vergunninghouders in de COA opvang en de arbeidsmarkt verkleind wordt.
In mei ging het project in de praktijk van start op 10 COA opvanglocaties. Het project verzorgt trainingen gericht op het ontwikkelen van de soft skills die nodig zijn om op de Nederlandse arbeidsmarkt te slagen. Daarnaast biedt het project individuele begeleiding van statushouders, en worden mensen uit de doelgroep bemiddeld naar vrijwilligerswerk of arbeidservaringsplekken. 

De eerste 250 vergunninghouders hebben de training inmiddels afgerond.image training DrontenIn deze beginperiode worden de eerste ervaringen met het project opgedaan en is er ruimte om bepaalde zaken bij te sturen als dat in de praktijk nuttig blijkt. Op 24 oktober vindt een centrale terugkomdag plaats waarbij de medewerkers van de tien deelnemende opvanglocaties samenkomen. Daar worden ervaringen uitgewisseld over wat goed gaat, en over zaken die beter kunnen. Daarover in een volgende nieuwsupdate meer details. Ook via de facebookpagina kun je op de hoogte blijven: www.facebook.com/voorwerk.nl.

VOORwerk wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van AMIF, het Europese Fonds voor
Asiel, Immigratie en Integratie.

3 logos png

Share
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.