logo

Nieuws VOORwerk

Duizendste statushouder rondt trainingsprogramma succesvol af

COA, IOM en UAF: laat nieuwkomers snel starten met arbeidsmarktoriëntatie

Voorwerk juli 17Het Centraal Bureau voor de Statistiek berichtte onlangs dat slechts vijf procent van de Eritrese en Syrische statushouders uit 2014 na anderhalf jaar een baan had. Om statushouders in de opvang beter te ondersteunen op weg naar werk, is het programma VOORwerk opgezet. Een initiatief van het COA, de Internationale Organisatie voor Migratie en Stichting voor Vluchtelingen-Studenten UAF. Onlangs rondde de duizendste deelnemer het programma succesvol af.

Lees meer...

VOORwerk draait op volle toeren

VOORwerk draait op volle toerenLogo VOORwerk web

In het project VOORwerk werken COA, IOM en UAF samen om te zorgen dat het gat tussen de vergunninghouders in de COA opvang en de arbeidsmarkt verkleind wordt.
In mei ging het project in de praktijk van start op 10 COA opvanglocaties. Het project verzorgt trainingen gericht op het ontwikkelen van de soft skills die nodig zijn om op de Nederlandse arbeidsmarkt te slagen. Daarnaast biedt het project individuele begeleiding van statushouders, en worden mensen uit de doelgroep bemiddeld naar vrijwilligerswerk of arbeidservaringsplekken. 

Lees meer...

Project VOORwerk van start

Logo VOORwerk webUTRECHT: Op 9 mei is in Utrecht met vertegenwoordigers van 10 COA-locaties de startbijeenkomst gehouden voor het project VOORwerk. VOORwerk biedt informatie, training en individuele begeleiding aan vergunninghouders die in de COA-opvang verblijven. Het doel van de begeleiding is om het gat tussen de vergunninghouders en de arbeidsmarkt te verkleinen. De deelnemende locaties zijn: Alkmaar, Assen, Baexem, Dronten, Grave, Hoogeveen, Luttelgeest, Overloon, Utrecht en Weert.

In het kader van VOORwerk zijn trainingsmodules ontwikkeld, die vergunninghouders helpen om zich met succes op de arbeidsmarkt te begeven. In de trainingen is onder meer aandacht voor culturele verschillen, maar bijvoorbeeld ook voor de manier waarop je in Nederland solliciteert.

Lees meer...

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.