logo

skills2work logo rockwell
Skills2Work bevordert arbeidsmarktintegratie van nieuwe immigranten

skilss2work2Arbeidsparticipatie is belangrijk voor de duurzame en geslaagde integratie van statushouders. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) is samen met partners en IOM-kantoren in andere Europese landen het project Skills2Work gestart om de toegang van statushouders, dienstverleners en werkgevers tot informatie en dienstverlening te verbeteren.

De Internationale Organisatie voor Migratie, opgericht in 1951, is de belangrijkste internationale organisatie ter wereld op het gebied van migratie. IOM levert diensten en concrete assistentie aan overheden en migranten en werkt nauw samen met nationale en internationale partners. IOM helpt lidstaten om de integratie van migranten in hun nieuwe omgeving te vergemakkelijken. Uitgangspunt is dat humane en ordelijke migratie migranten en de gehele samenleving ten goede komt.

Skills2Work wordt uitgevoerd onder leiding van IOM in Nederland, samen met het African Young Professional Network, Odnos , Fondazione Leone Moressa, Menedék, het Ministerie van Werkgelegenheid en Sociale Zekerheid in Spanje, het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Slowakije, Integrazione Migranti, Stichting Pontis, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), de Radboud Universiteit in Nijmegen en de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Het project heeft een Europese dimensie door de samenwerking met externe organisaties en IOM-vestigingen in België, Hongarije, Ierland, Italië, Slowakije, Slovenië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Samen met haar partners onderzoekt IOM huidige good practices en maatregelen gericht op een snelle, passende en duurzame arbeidsmarktintegratie. Succesvolle initiatieven worden in kaart gebracht, zowel op EU-niveau als binnen nationale contexten van de particperende EU-lidstaten.

Doelstellingen Skills2Workskills2work1

  1. het opzetten van een Europees netwerk van experts, gemeentes, belangengroepen, werkgevers en academici;
  2. een onderzoekspublicatie met good practices en maatregelen gericht op een snelle, passende en duurzame arbeidsmarktintegratie;
  3. een praktisch handboek met richtlijnen om initatieven te ondersteunen op het gebied van een snelle, passende en duurzame arbeidsmarktintegratie;
  4. een interactief platform, FromSkills2Work.eu, met informatie voor werkgevers, gemeenten en migranten die de toegang tot de arbeidsmarkt in de negen betrokken landen moeten stimuleren en vergemakkelijken.

Voor meer informatie over dit project kunt u hier een informatiefolder downloaden of contact met IOM opnemen via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +31 70 318 1500.

 
radboud-01

menedek
AYP foto
leone odnos uaf


eu

Share

Website Skills2Work

Logo FromSkilss2Work

Skills2work Success Stories voorpagina

eu
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.