logo

‘A Walk on the Tightrope’- een indringende film in Humanity House

Op dinsdag 18 december vertoont IOM in Humanity House in Den Haag ‘A Walk on the Tightrope’; een indringende documentaire die je meeneemt in het asielsysteem van Duitsland. Voor het eerst hebben medewerkers van de Duitse immigratiedienst de camera toegelaten. Je kijkt mee met hun dagelijkse werkzaamheden en met de interviews die normaal gesproken achter gesloten deuren plaatsvinden.

In Duitsland ontmoeten asielzoeker en case medewerker elkaar één keer. In een persoonlijk interview moet de asielzoeker geloofwaardig bewijs leveren over de vervolging en het gevaar in het land van herkomst. De case medewerker moet beslissen of dit bewijs geloofwaardig genoeg is en of de asielzoeker mag blijven of moet vertrekken.
De documentaire A Walk on the Tightrope verkent de morele dilemma’s die case medewerkers tegenkomen bij het nemen van deze beslissing. Ook als kijker wordt je uitgedaagd om je definities over vervolging, waarheid, angst, asiel en zelfs de aard van mededogen te bevragen.
Na afloop van de documentaire volgt een nagesprek.

De documentaire maakt deel uit van IOMs Global Migration Film Festival (GMFF): van 28 november tot 18 december laten we wereldwijd meer dan 30 films over migratie zien in 100 landen. Film leent zich goed voor het laten zien van verschillende facetten van het leven. Doel van het Global Migration Film Festival is om kijkers meer empathie te voelen voor migranten en hun dagelijkse realiteit.

Voertaal: Engels
Café / foyer open: 18:30
Start programma: 19:00
Einde programma: 21:15
TOEGANG IS GRATIS!

 Ga voor meer informatie en tickets naar de website van Humanity House

Share
Newsroom
SpreekurenNL
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.