logo

“Migratie is onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk” - speciale tentoonstelling in De Stadkamer in Zwolle

Migratie is onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk.
Met deze boodschap laat IOM het Nederlandse publiek kennis maken met migratiemanagement in de praktijk.
In de Stadkamer in Zwolle vindt van 2 tot 20 augustus de tentoonstelling ‘Achter de schermen van migratie- management - het werk van de Internationale Organisatie voor Migratie in beeld’ plaats.

Migratie is een veelbesproken thema in het politieke en publieke debat - het is ook een onderwerp waarbij groepen steeds vaker tegenover elkaar staan dan naast elkaar. Door persoonlijke verhalen van migranten en medewerkers te tonen / vertellen / delen / laten zien belicht IOM migratiemanagement van verschillende kanten. U maakt kennis met de migranten die IOM dagelijks ontmoet. Sommigen zijn al lang geleden aangekomen in Nederland en willen hun kennis inzetten voor de ontwikkeling van hun thuisland, sommigen zetten net de eerste stappen in Nederland of hebben Nederland al weer verlaten omdat hun toekomst niet hier lag.

“Migratie is geen probleem dat opgelost moet worden; het is een realiteit die gemanaged moet worden,” aldus Directeur-Generaal William Lacy Swing van IOM.

De tentoonstelling 'Achter de schermen van migratiemanagement' laat zien hoe IOM zich in Nederland dagelijks inzet voor humane en ordelijke migratie die zowel migrant en samenleving ten goede komt. Met deze tentoonstelling hoopt IOM een bijdrage te leveren aan een eerlijkere dialoog over migratie en de mensen die het betreft.

Na een druk bezochte opening in Den Haag en verschillende tentoonstellingen door het land, is de tentoonstelling nu te zien van 2 tot en met 20 augustus 2018 in de Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a 8011 CV Zwolle.
Op 7, 8, 14 en 15 augustus is er een IOM-medewerker aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

De komende maanden wordt de tentoonstelling ook op andere locaties in Nederland getoond.

Achter de schermen small

Share
Newsroom
SpreekurenNL
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.