logo

Website Skills2Work bevordert arbeidsmarktintegratie van statushouders in 9 EU-lidstaten

Den Haag 10 mei 2016 - Een baan vinden is belangrijk voor de integratie van statushouders. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) is samen met partners en IOM-vestigingen in andere Europese landen het project Skills2Work gestart als portal voor statushouders, dienstverleners en werkgevers voor informatie en dienstverlening op het gebied van kennis en vaardigheden. Vandaag gaat de website FromSkills2Work live.

Erkenning en validatie van kennis en vaardigheden opgedaan in andere landen is cruciaal om de arbeidsparticipatie van statushouders te laten slagen. De website FromSkills2Work is een interactieve tool voor statushouders, werkgevers en verwijzende instanties met actuele informatie en procedures die de toegang tot de arbeidsmarkt vergroot.
De website is een samenwerking tussen negen Europese landen: België, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Slowakije, Slovenië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De website maakt deel uit van het project Skills2Work dat succesvolle initiatieven van kennis en vaardigheden in kaart brengt in de negen deelnemende landen. Het project wordt uitgevoerd onder leiding van IOM in Nederland, samen met het African Young Professional Network, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), de Radboud Universiteit in Nijmegen en de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.

 

Share
Newsroom
SpreekurenNL
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.